Το περίγραμμα του περιβόλου εκμεταλλεύεται τη φυσική οχυρότητα του λόφου και προσαρμόζεται στο φυσικό ανάγλυφο εμφανίζοντας ένα μάλλον ακανόνιστο σχήμα: μοιάζει με ορθογώνιο στον μακρύ άξονά βορρά-νότου και διαμορφώνεται σαν έλλειψη στην ανατολική πλευρά.
Η έκτασή του δεν καλύπτει περισσότερα από 600 μ2..
Στη νότια πλευρά, βρισκόταν πιθανότατα η είσοδος του οχυρού. Η ανατολική πλευρά είναι η πιο απόκρημνη.
Αρχιτεκτονικά: Η νότια πλευρά έχει μήκος 20 μ. Στα ΒΔ το μεγαλύτερο μέρος έχει καταρρεύσει. Η βόρεια πλευρά είναι εμφανής σε όλο το μήκος της των 23 μ. και σε μέγιστο σωζόμενο ύψος Ι,50-2 μ. Η ανατολική πλευρά, μήκους 25 μ., έχει κατακρημνισθεί σχεδόν στο σύνολό της.
Στο εσωτερικό του οχυρού υπάρχουν λιθοσωροί στα νότια και στα δυτικά. Στο κέντρο, ορθογώνιο κτίσμα, πρόκειται για τη νεώτερη εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Στη ΝΔ γωνία υπάρχει μικρή κυκλική κατασκευή. Εξωτερικά, στο δυτικό άκρο εφάπτεται ορθογώνιο κτίσμα, με προσανατολισμό Α-Δ, εφάπτεται εξωτερικά και προς το δυτικό άκρο της ίδιας πλευράς.
Το πάχος του περιβόλου είναι 2,10 μ. περίπου. Το κτίσιμο του τείχους και των κτισμάτων είναι αμελές και βιαστικό, αποκλειστικά με μικρούς ακατέργαστους λίθους από ντόπιο γκρίζο ασβεστόλιθο. Μόνο στην είσοδο του οχυρού παρατηρούνται μεγαλύτεροι λίθοι, σε σχετικά κανονική διάταξη.